Nyheter

Mindre personal ger ökad väntetid

Nyheter En undersköterska i nattpatrullen lämnar sina åsikter till styrande politiker. 

Arkivfoto

Det som är intressant är dessa siffror som ständigt tas upp om antalet vårdtagare och hur många larm vi har per natt. Kan meddela att det antalet du skriver Pelle Philip att vi har 25 brukare totalt är ju i slutändan inte är hela sanningen. Vi som jobbar i denna verklighet har räknat ut att vi har i hela Vaggeryds kommun 43 fasta besök varav Skillingaryds nattpatrull har 23 insatser (varav en insats ute på landsbygd) och vi som arbetar i Vaggeryds nattpatrull har 20 fasta insatser varav 8 av dessa är på olika delar ute i landsbygden vilken medför en naturlig tid i resväg. Har detta ens kommit upp på tal eller är det bara siffror som ni fått? Bakom dessa siffror finns människor vi går till, människor som har olika behov och har varierande dagsform.

Sen att det är snitt 3 larm per natt i kommunen är ju en sanning med modifikation. Denna uträkning är gjord under EN månad. En månad på ett år! Vi som jobbar i nattpatrullen vet att det svänger kraftigt med hur mycket det larmar från vecka till vecka eller månad till månad. Vi har allt ifrån noll till tio larm i både Skillingaryd och Vaggeryd beroende på period/natt. Vi förstår inte hur vi ska kunna lösa vissa nätter med enbart tre personal i nattpatrullen, det kommer medföra långa väntetider för våra vårdtagare ute i samhället.

Vi jobbar med alla typer av vårdtagare ute i samhället, det är personer som på grund av ålder behöver vård och stöttning, det är personer med psykiska problem, missbrukare, yngre personer som blivit sjuka, personer som är i livets slutskede och som vill avsluta sitt liv i det egna hemmet för att ta några exempel. Man kan aldrig veta hur en vecka eller månad i nattpatrullen ser ut, vårdtagare tillkommer och vårdtagare kan ibland “försvinna” lika fort. Därför är det viktigt att rätt antal personal finns för att kunna utföra detta viktiga arbete.

Jag hävdar fortfarande att vi undersköterskor är viktiga även på natten, tyvärr känner många av mina kollegor inte så och har valt att avsluta sina tjänster eller har tankar om att byta arbetsplats vilket är ett stort nederlag för både arbetsgivare och oss personal.

Självklart hade du Pelle Philip varit välkommen att gå med oss på natten men det handlar om sekretess och integritet för vårdtagarna. Vem du blivit nekad av vet inte jag men det är inte av oss personal vad jag vet vill jag förtydliga.

Undersköterska i nattpatrullen

Taggar

1 reaktion på Mindre personal ger ökad väntetid

Ja men visst är det så! Bra skrivet.
Hoppas att politiker, chefer och tjänstemän börjar att lyssna snart samt ta reda på fakta och hålla sig till sanningen. Visa att de bryr sig om sin personal, satsar på framtiden och står för det de tycker och har lovat!
Än är det inte för sent! 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *