Nyheter

Nattorganisationen dräneras!

Nyheter En bekymrad kommuninvånare har skrivit insändare om nattorganisationen i Vaggeryds kommun

Arkivfoto

Nattorganisationen i kommunen dräneras just nu på kompetent personal! Personal med lång erfarenhet och stor kompetens som just nu känner att ingen lyssnar på! Som känner sig nedtryckta och överkörda! Det är skrämmande att ingen högre upp, ovanför områdeschefen reagerar!? Att detta får fortgå?

I dagsläget är det 11 ur en personalgrupp på 23 (25 innan neddragningen) som sagt upp sig för att gå till andra anställningar i kommunen eller vidare för studier. Jag vet att det även är fler som söker sig mot nya utmaningar då de i sin nuvarande anställning motarbetas i stället för att uppmuntras. Att man inte lyssnar på sin personal. Anpassar scheman efter behov och önskemål från personalen. Tillmötesgår personalens önskemål att att slippa åka själv ute i patrullen.

Är det en sådan vård vi i kommunen vill ha? Minskad kompetens, minskad erfarenhet samt en personalgrupp med minskad engagemang som dessutom är missnöjd över en situation de ej kan påverka. En personalgrupp som är nedtryckt, som ej får tycka utan bara ska rätta sig efter vad som bestäms uppifrån. En grupp man inte lyssnar på. En grupp som hela tiden ska anpassa sig och lyda order!!! En grupp som blir bemött med att det är vars och ens eget val att avsluta sin anställning i kommunen om man inte trivs och om man är missnöjd!

Detta är skrämmande tycker jag. Att man inte lyssnar på dem, att man inte ifrågasätter vad som kan göras för att personalen ska stanna kvar.

Varför vill de inte jobba för att behålla kunskap och kompetens samt all den långa erfarenhet som finns i den här gruppen?

I dagsläget vill inte jag vara en av dem som blir gammal i den här kommunen. Att inte kunna få den vård jag kan komma att behöva när jag själv blir gammal. Att inte bli mött, bemött och sedd av kompetent personal med erfarenhet nog att klara av vad de kan komma att mötas av i mitt hem. En personal som är trygg i sitt arbete. Som har kollegor som stöttar och ställer upp på varandra. Som känner trygghet i sin yrkesroll och i att vara två och två när de åker runt i kommunen.

Som sagt var det är skrämmande och allt detta beroende på att det sparas på golvet och på en chef som inte lyssnar utan pekar med hela handen!!!

Allt detta i vår fina kommun som enligt dem i kommunhuset ska vara ”En plats för att göra skillnad”

Gå in och läs på kommunens hemsida vilken fin värdegrund och vilka fina visioner de sätter upp! Frågan är bara varför det är så svårt att leva upp till dem även längst ut i verksamheterna?

Bekymrad kommuninvånare

Taggar

Dela


21 reaktioner på Nattorganisationen dräneras!

Inte undra på att man vill vara anonym när man läser en del kommentarer! Och JA – det är varje individs fulla rätt att vara anonym! Tror att de som kräver namn här nog är ute efter ett ansikte som de kan skvallra och sprida hat mot. För sådan är kommunen. Att ni inte skäms för hur ni besvarar en insändare från vårdpersonal som är modig nog att våga protestera för en bättre vård och omsorg!

För att slippa svara under varje kommentar så tar vi det samlat här!
*Att få vara anonym är en rättighet och att skriva under med sitt namn är ingen skyldighet utan frivilligt.
*Står ingenting i texten att de nya är inkompetenta utan detta är något komentatören Kommuninnevånare 2 tyckt sig läsa mellan raderna. Givetvis har de som nyanställts kompetens det vet jag också, men att bli av med så många med mångårig kompetens och erfarenhet måste väl alla hålla med om är ett stort tapp för vårdtagarna???
*Här är inte heller någon specifik chef uthängd utan alla de som sitter på toppen. Från de som bestämt om neddragningen till områdeschefen som enligt mina källor tyvärr inte kan göra så mycket.
*Vad man dock skulle kunna ha förväntat sig är väl ett visst stöd från ”hens” sida där det kunde jobbats med schema och bemötande av önskemål de anställda har och har haft! För att göra situationen de anställda är i just nu, så bra som möjligt. Då hade inte så många bestämt sig för att sluta/flytta på sig!
*Att jag är anonym här är för att inte hänga ut någon på golvet. Det kan som någon kommenterat ovan leda till repressalier för den/dem om de fortfarande är anställda i den så kallade nattorganisationen.
*Sen är det ju alltid lätt att kasta sten och själv sitta i glashus, eller hur alla ni som inte skrivit era fulla namn eller under annan signatur!!!

Kan inte hålla med om att det skulle vara inkompetent personal som de anställt efter alla dessa uppsägningar. Däremot kan jag hålla med om att det är tryggare för oss personal och för våra vårdtagare om vi går tillbaka till att vara 4 i nattpatrullen. För som det är nu får våra vårdtagare ibland vänta för länge på hjälp, då vi råkat utför att vårdtagare ramlat både i Skillingaryd och i Vaggeryd samtidigt. Eller att vi är är på larm som exempelvis i Skillingaryd och det kommer in larm ifrån Vaggeryd där man måste vara två personal. Vilket har inträffat. Det är ju de som är två som tar larmen vid fall mm.
Vi upplever inte samma glädje att gå till jobbet och tycker att våra politiker i socialnämnden borde reagera på detta
Vi får inte glömma att det är dom som bestämt denna neddragning av nattorganisationen.
Att vi fått en ökad sjukfrånvaro dels pga sjukskrivningar och andra sjukdagar. En ökning med över 500 dagar sen förra året. En ökning av uppsägningar pga ensamarbete i patrullen där man känner sig otrygg.
Ja det stämmer att 11 har sagt upp sig och fler är p väg. En del avvaktar med hopp om att det ska bli bättre, en del inte. Någon har börjat studera, någon har gått i pension men de flesta för att de fått andra jobb.
Det är på detta som vi reagerar på-att ingen reagerar på hur det är med oss medarbetare.
Vi ska arbeta med värdegrund eftersom det är laglig skyldighet men den arbetar vi inte med.
Vi måste klura ut lösningar på problem som dyker upp på natten, då allt är otillgängligt. Sånt reagerar vi på.
Vi vill bara att vi ska gå tillbaka till som det var innan.
Känslan av att veta att vi finns där för våra vårdtagare i olika åldrar går inte att beskriva.
Det är det som gör att vi går till jobbet, känslan av att kunna ge trygghet åt andra. Och för att kunna ge trygghet då måste vi också kunna känna oss trygga i att veta att vi är två i Vaggeryd och två i Skillingaryd i patrullen. Det skulle underlätta för oss alla om de tog tillbaka beslutet om neddragningen

Det är väl upp till var och en om den känner för att gå ut med namn eller inte. Är det sådant gnäll förstår jag att man väljer att inte göra det. Tycker det är superbra att man väljer att säga sin åsikt i det hela.

Att inte våga stå för sina påhopp på i princip hela kommunens vårdarbetare är ynkedom! Har ALDRIG upplevt det du påstår trots idoga försök/besök inom vår omsorg. Att folk slutar är fullt normalt faktiskt och inte ovanligt heller konstigt nog. Hoppas att de med ditt tänk inte jobbar inom kommunens omsorg för då fordras radikala grepp, vi kan inte ha folk eller personal som smutskastar de som gör hantverket!

Du har väll aldrig arbetat på natten eller åkt med nattpatrullen en natt så du har ingen aning om hur deras arbetssituation ser ut. Klart att de som gör hantverket ska få kritik om det inte görs bra. Att 11 stycken på så kort tid slutat är inte normalt i en sådan liten arbetsgrupp där alla har jobbat inom yrket nästan hela sitt liv men nu väljer att studera, byta arbete och till och med gå in pension tidigare pga att de inte längre trivs.

I det här fallen hade de valt att sanna kvar om någon lyssnst men tyvärr orkar dom inte med alla dumheter som politiker och ledningen ställer till

” Kommuninnevånare 2 ”

Skull du vara trovärdig utan att tala om vem du är!!
Gäller det bara sådana som anlitat -eller jobbat inom vården, för om du haft erfarenhet, hade du nog haft samma åsikt som Linus. för så pass mycket som jag haft med vård och omsorg att göra, så är jag tvingad att hålla med.

H. J.

Det är ju svårt o gå ut med namn, eftersom det kan leda till avsked eftersom man skriver illa om sin arbetsgivare o kanske avslöjar en källa till det man skriver. Dock är det fel forum att trycka denna text här o skillingaryd.nu har väl i sina regler att personangrepp inte får förekomma vilket det gör på chefen. Bättre personalen eller valfri person som har årsikter o insyn anmäler till arbetsmiljöfacket.

Håller med ovanstående! Gå ut med namn och stå för vad du säger!! Att hänga ut både chef och den nyrekryterade personalen ( som du uppenbart tycker är inkompetent) är en grov anklagelse. Jag tror inte ett ord på vad du säger förrän motsatsen är bevisad.

Eftersom du inte går ut med namn är du väl en av de styrande som vet bäst,som att vi som bor vid en gata som blivit huvudled ska betala för dagvattnet och smuts från bilarna.

Håller med om det är sant. Men tycker att Bekymrad kommuninvånare kan gå ut med namn så det verkligt blir trovärdigt

vad menar du med namn Linus? ska vi peka ut dem som valt att sluta el den som vågar skriva detta, vad menar du?

Alla anställda känner väldig oro för framtiden i denna kommun med omläggningar och ner dragningar men alla Chefer sitter väl väldigt säkra ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *