Nyheter

Nya villatomter på Södra Järnvägsgatan

Nyheter Skogsområde i centrala Skillingaryd blir villatomter

Här i skogsremsan blir det sex villatomter. Arkivfoto

Mellan Södra Järnvägsgatan och järnvägen finns ett skogsområde, där en bortglömd detaljplan redan finns. Nu ger skogsområdet plats till sex villatomter har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat.

– Vi går igenom gammalt material med jämna mellanrum. Det här området finns en stadsplan som möjliggör villatomter. Vi går ut och säljer dessa som enskilda villatomter, sex tomter till antalet, berättar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Det är bra att man kan hanterar det här snabbt och smidigt. Lite olyckligt att man inte uppmärksammat detta tidigare, kommenterar Kenth Williamsson (S). 

– Detaljplan är redan klar och förberedd. Det här ska upp i kommunstyrelsen också, men vi tror att det blir ett ja där också, kommenterar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Finns en klar godkänd stadsplan så måste den ju användas. På kartan ser man att kvartersmarken enbart går in i halva skogsområdet. Så visst kommer en skogsridå vara kvar mot järnvägen. Kvarteret Näckrosen. Foto: Bo Holst.

Taggar

Dela


16 reaktioner på Nya villatomter på Södra Järnvägsgatan

Superdåligt läge, går det ens att sälja?
Både järnväg och industri på baksidan. Håller med om att det byggts alldeles för mycket i Vaggeryd när de stora jobben nu skapas i Skillingaryd.
Håller även med om mellan Långgatan och Femkampsvägen i Skillingaryd i skogsdungen är ju perfekt förutsättningar för att skapa nya tomter. 10 nya tomter med bibehållen skog mellan, alternativt 21 nya tomter om man vill planera det på samma sätt som området ovan.
Skulle gärna uppmana kommunen om hur framtidsplanerna för i ordningställande av tomter kommer se ut, skapa gärna en intresselista för dessa förslag och sedan gör man iordning det där det finns störst intresse för tomter. Då behöver de som vill bygga inte vara oroliga för om det kommer ”bättre” tomter snart.

Att det byggs jobb i Skillingaryd (Båraomoområdet och nu vill Mastec bygga i södra delen av Skillingaryd) och då vill du Jan att det byggs mer i Vaggeryd! Det har väl in princip bara byggts i Vaggeryd de senaste åren. Och Vaggeryd har ju fått den fördelen genom kommunnamnet. Vaggeryds kommun.

Nej, tyvärr, det här känns inte lyckat… bortsett från att jag själv bor i krokarna, vem vill bo inklämd tätt intill industrin och jättenära järnvägen? Hade det inte varit för järnvägen och industrin hade jag stått med öppna armar och välkomnat nya grannar med bubbel och nygrillat. Men nu känns det tråkigt att ta ner det grönområde som skyddar oss från industriutsikt och järnvägsoväsen…dessutom är det extra sankt i just det området så markarbetet lär ju kosta en slant för den som vill bygga, om ens det är värt det. Bo Holst, bara för att man får så måste man inte.

Guld att bygga där… precis så man vill lägga sina hårt sparade slantar.. bygga nytt…speciellt när industrin på andra sidan järnvägen vill höja byggnaden och bygga ut.. Sedan att skogsridån är tunn och fin så du kan vaggas till söms av godstågen är ju en klar bonus…

Kul att det sattsas men tyvärr är folk inte villiga att betala för tomter i skillingaryd.
Sattsa hellre på fler tomter i vaggeryd

Kan du förklara vad de uppgifterna kommer ifrån. Du kanske tycker det byggs för mycket i Skillingaryd…

Finns det sen tidigare en klar godkänd statsplan så måste den ju användas. På kartan ser man att kvartersmarken enbart går in i halva skogsområdet. Så visst kommer en skogsridå vara kvar mot järnvägen.

Vad jag ser blir de mesta utav skogsområdet kvar. Finns en klar statsplan sedan tidigare godkänd och klar så måste den ju användas

Har ingen tänkt på området mellan Långgatan – Femkampsvägen och Ryttarns väg som ligger öster om Femkampsområdet i Skillingaryd?
22 villatomter med all infrastruktur klart.
Vad säger detaljplanen om detta?

Till ytan ser det ut som det skulle få plats lika många hus i skogsdungen som på andra sidan vägen. Det vill säga 15 tomter. Varför inte nyttja hela markytan i stället för att dutta dit några? Skapar bättre förutsättningar för framtiden samt man vet hur området kommer att bli, att det inte byggs till vid ett senare skede och grannar slipper bli upprörda för det byggs där de ”inte hade tänkt”.

Precis så är det, även störande ljud från modellflygare och militären.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *