Nyheter

Nytt bostadsområde i Hok

Nyheter Nyligen avgjorde Mark- och miljödomstolen ärendet med den detaljplan för bostäder i Hok som överklagades. Överklagandet fick inget gehör utan detaljplanen fick laga kraft och gäller för området.

Bild: Vaggeryds kommun

Området som det gäller heter Hok 2:110 med flera. Det handlar om ett område mellan vägen mot Vaggeryd och riksväg 30 bakom Lillholmen. Området ska nu förberedas med kommunalt vatten och avlopp, vägar ska byggas och fiber ska förberedas. I planen sägs att det kan byggas bostäder med högsta höjd på 7,5 till 12 meter. 12 meter gäller om det byggs de planerade flerfamiljshusen som skulle ge 48 lägenheter. I övrigt är det att betrakta som ett villaområde. Tanken är att det skapas förutsättningar för 14 villatomter alternativt rad- par- och kedjehus samt flerbostadshus.

Byggs det inga flerbostadshus blir det utrymme för ännu ett antal villatomter. Det ska byggas en ny infart till området från Stationsgatan i södra delen av planområdet. Den gatan ska anslutas till Lillholmsvägen så att området kan nås från två håll.

Tomter i området kommer att variera från 850 till 1300 kvadratmeter och det kommer att behållas stora ytor naturmark för rekreation med mera. Genomförande av detaljplanen ska ske inom fem år från att den har vunnit laga kraft, men med det tryck som finns på bostäder i Hok gäller det att det går betydligt snabbare än så. Det finns förväntningar på att förverkliga området från planområde till färdiga bostäder.

Bild: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


4 reaktioner på Nytt bostadsområde i Hok

Börjar man redan nu agera för en ny större skola i Hok då?
Antar att det inte är pensionärer som kommer att bygga nya hus i Hok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *