Nyheter

”Nytt” förslag om elektronisk hastighetsskylt

Nyheter Förslag finns att köpa in fyra elektroniska skyltar vid tekniska nämndens arbetsutskottet sammanträde i eftermiddag. ”Ur trafiksäkerhetssynpunkt och ur ett barnperspektiv är avsikten med digitala hastighetsskyltar utanför till exempel skolor att påminna fordonsförare att hålla gällande hastighet” finns angivet i tjänsteskrivelsen

Förra året lämnade Emil Petersson (SD) in en motion om att sätta upp elektroniska hastighetsskyltar utmed skolor och förskolor. Förslaget möttes av både positiva och negativa invändningar i kommunala nämnder.

LÄS MER:  Förslaget: Hastighetsskylt med gubbe vid skola och förskola

I kommunfullmäktige förra veckan skulle frågan avgöras. Olof Sjöholm (C) gick upp i talarstolen och sa ”Majoriteten lägger därefter ett beslut med en redaktionell ändring i tekniska nämnden. Man kidnappar det som sitt egna och lägger det sist på nämndens dagordning. Demokratiskt osnyggt. ”Om fiende har en bra idé stjäl den”.

LÄS MER:  Elektroniska hastighetsskyltar: ”Majoriteten kidnappar förslaget”

Motionen från SD, som återremitterades till kommunstyrelsen gällande elektroniska hastighetsskyltar utmed kommunala förskolor och skolor, är fortsatt högst levande. 

I eftermiddag finns punkten om utredning/behov av elektroniska hastighetsskyltar utmed kommunala skolor och förskolor med på dagordningen hos tekniska nämndens arbetsutskott.

Nu finns det angivit i tjänsteskrivelsen att tekniska kontoret sett över behovet av elektroniska hastighetsskyltar som kan användas om påminnelse om gällande hastigheter när behov finns. Förvaltningen har gjort bedömningen att fyra stycken hastighetsskyltar behövs för att kunna montera och flytta skyltarna allteftersom behov av detta uppstår. Kostnaden för dessa fyra skyltar beräknas vara 240 000 kronor. Inköp av dessa ska göras vid införandet av ny bashastighet. 

Under politiska mål och hållbarhetsperspektiv finns angivet i tjänsteskrivelsen att ”Ur trafiksäkerhetssynpunkt och ur ett barnperspektiv är avsikten med digitala hastighetsskyltar utanför till exempel skolor att påminna fordonsförare att hålla gällande hastighet. Det är en åtgärd som kan bidra till en säkrare trafikmiljö för barn som behöver ta sig till och från skolan”. 

Två förslag, en variant från oppositionen och en variant från majoriteten, finns nu att besluta om i kommunkontoret inom en snar framtid.

LÄS MER:  Ingen elektronisk hastighetsskylt

Taggar

Dela


4 reaktioner på ”Nytt” förslag om elektronisk hastighetsskylt

Enligt uppgift från ansvariga politiker äger kommunen redan en modul. Min fråga blir då vid vilken skola den står denna veckan?

Det fanns ett sådant ändringsyrkande av ordalydelsen på kommunfullmäktige från oppositionen till stöd för Emils motion men majoriteten valde ändå en extra tidsspillan.

När stolthet går före förnuft. haha- skrattretande. Men bra för barnen! Det var min intention med motionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *