Nyheter

Snöpinnar räddar liv…

Nyheter En läsare har skickat in "Dagens ris".

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Till den eller de som på vägsträckan Åker-Nyholm under de senaste dagarna har kört sönder minst 20 snöpinnar och försökt att sladda på betydligt fler.

Om ni inte förstår det själva vill jag tala om för er att snöpinnarna ska stå uppe hela vintern för att de som sköter snöröjningen ska veta hur långt ut i kanterna de ska plöja snö. Reflexerna på pinnarna kan även rädda liv genom att visa vart vägen går när det är mörkt. Dessutom återanvänds de varje vinter men nu måste vi skattebetalare bekosta nya till nästa år. Sedan utsätter ni er själva och eventuellt andra trafikanter på sträckan för fara när ni sladdar över hela vägbanan.

Mitt råd är att ni engagerar er i Skillingaryds Motorklubb där ni kan få ägna er åt riktig motorsport. Ideellt arbete är nyttigt på många sätt och där kan ni säkert få möjlighet att lära er lite vett och etikett inom bilkörning.

”Också motorintresserad”

Taggar

10 reaktioner på Snöpinnar räddar liv…

Problemet finns även på Ovdaskogsvägen med tydliga sladdspår. En del är uppenbarligen lättroade. Måtte de sladda ned i diket rejält…

Denna ”troligtvis med ett avtrubbat tänkande”varelse håller även till på Ovdaskogsvägen Skogshyltan Waggeryd.

Vägen mot Stensfors och bortåt ser likadan ut, så att man kan väl tro att det är samma person /gäng som farit fram där också 😲 😠 🤬

Utmed vägen Rv30 mot Hubbestad är flera snökäppar nerkörda. Kan tipsa Trafikverket att spåren är lätta att följa till bilens hemadress.

Inget nytt , så här har det sett ut tidigare år , och även nu på utfarten Bondstorpsvägen i Vaggeryd.
De som håller på med detta är bakhjulsdrivna förare,
så de är nog lite bakom flötet,,,,

Ja Ovdaskogsvägen var rätt go o leka på fast jag håller mig på vägen och inte på några pinnar. Har aldrig förstått vitsen med att sladda in i dom. Sen är det ju jättebra träning o leka och skoj:) Inne på mitt 15:de år nu och man blir aldrig för gammal för det.

haha nejdå det fanns sandlåda både på Götafors skolan och på Hjortsjöskolan. men som sagt det nöjet växer man aldrig ifrån👍:)

Det är antagligen en volvoförare som bara orkar få till en sladd då väglaget är snöigt. Då brukar de bli lite till sig i trasorna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *