Nyheter

För stora barngrupper – bygg ny förskola och skola nu!

Nyheter Läs Vaggerydsbon insändare angående skolor och förskolor. 

Som många med mig anser är skolorna i Vaggeryd under all kritik framförallt vad gäller elevantal per lärare samt ute- och innemiljöer. Enligt en rapport från Lärarförbundet från 2020 kan man läsa att i ”Vaggeryd är 49 procent av de åldersindelade barngrupperna större än de borde vara”. I riktlinjerna från Lärarförbundet ska barngrupperna i åldrarna 1-3 år vara max 12 barn, för de äldre barnen är siffran 15 barn. I en artikel om den nybyggda förskolan Åviken i Vaggeryd kan man läsa att det är en förskola med sex avdelningar med plats för 122 barn. Varför väljer kommunen att planera in för stora barngrupper redan från början i en dessutom helt ny förskola? 

Även Hjortsjöskolan har stora problem som att elever och lärare tvingas vara i tillfälliga lokaler och stökiga utemiljöer.

Jag vill med denna insändare påvisa hur angeläget det är att politikerna i Vaggeryds kommun tar beslut att bygga nya förskolor och skolor nu, idag. 

Inflyttad Vaggerydsbo 

Taggar

Dela


5 reaktioner på För stora barngrupper – bygg ny förskola och skola nu!

Politiker brukar ju vara duktiga på att svara på kommentarer i detta forum, men misstänker att de kör stora tystnaden på denna debattartikeln. De vet att de bara har dåliga ursäkter att komma med. Bra artikel med bra faktabelägg.

Vad de har fått siffrorna ifrån och hur de räknar vet jag inte.
Men Åvikens förskolas uppdrag är inte att ha 122 barn utan 99 barn. Fortfarande stora grupper, men ändå 23 barn mindre.

Om jag kommer ihåg rätt så har en förskola med 3 avdelningar ett uppdrag att ta emot 50 barn och en förskola med 6 avdelningar har ett uppdrag att ta emot 99 barn.

Önskar att fler gör sina röster hörda genom insändare liknande denna! Skolorna i Vaggeryd är fruktansvärda och en arbetsplats för både barn och vuxna! Skäms Vaggeryd!

Uppenbarligen bryr sig inte politikerna i Vaggeryds kommun om barnen och deras förskole/skolmiljö. Utan det viktigaste är hur låg skatt det är och att det är så stor inflyttning. I andra kommuner byggs det nya förskolor, skolor, idrottshallar men här förfaller allt.
Oavsett hur många insändare som görs kommer det inte att bli bättre.
När ska ni förstå?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *