Nyheter

Thelin svarar Olofsson i dragartistdebatten

Nyheter Kära Petra, angående det kommande evenemanget där dragshowartisten Björta ska läsa sagor för barn. Jag förstår Petras oro, men delar inte hennes syn på saken utan tycker att vi  behöver mer aktiviteter för barn istället för färre… Läs debattsvaret från Magnus Thelin (L) här… 

Magnus Thelin (L) tycker till om dragartist på biblioteket

För det första är det värt att påpeka att svensk lagstiftning inte förbjuder Dragqueens, vilket innebär att det inte är olagligt eller uppseendeväckande enligt lag.

Det är viktigt att komma ihåg att vi lever i ett samhälle där alla har rätt att klä sig och uttrycka sig som de vill, så länge det inte skadar eller kränker någon annan. En Liberal tanke som jag gärna står upp för.

Dessutom är det viktigt att vi främjar en kultur av tolerans och respekt för varandra. Att bjuda in olika typer av personligheter och uttryck till evenemang som detta kan vara ett sätt att främja denna förståelse och visa barn att det är okej att vara sig själv, oavsett kön, sexuell läggning eller uttryck, utan att uppmuntra till något annat än att vara sig själv.

Jag tror att det är viktigt att vi ser till helheten av evenemanget och de intentioner som ligger bakom det. Om det genomförs på ett respektfullt och lämpligt sätt, tror jag att det kan vara en positiv upplevelse för barnen och en möjlighet att lära sig om och respektera olikheter. Det är ju ändå frivilligt och föräldrarna väljer själva om de vill gå med sina barn eller inte vilket gör det till en icke fråga.

Hade detta varit i en svunnen tid där samhällets syn på var mindre tolerant hade man kunnat kritisera evenemanget för att vara politiskt och försöka flytta bilden av vad som är acceptabelt och inte men i dagens samhälle kan detta knappas ses som normalisering.

Jag vill ändå tacka Petra för att hon väcker frågan eftersom det är ett tecken på hennes engagemang för Vaggeryd och våra barn.

Magnus Thelin
Liberalerna
Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


Läs mer

Massiv kritik mot att dragartisten ska läsa sagor för barn

16 reaktioner på Thelin svarar Olofsson i dragartistdebatten

Jag är inte ensam om min uppfattning om risken för psykisk smitta, och att den risken förstärks av en publik inställning av ”modiga transpersoner”.
Det grasserar myter som att transpersoner riskerar ta livet av sig om de inte får sitt könsbyte – men blir de lyckligare efteråt? Många transpersoner begår självmord, ja, men beror inte detta på bakomliggande psykiatrisk sjukdom? Professionens synpunkter kan man läsa i bland annat Läkartidningen, som finns tillgänglig på internet.
Man bör akta sig noga för personangrepp och att förringa professionell erfarenhet med pajkastning och ”70-åring med vit Volvo”. Det är farligt när folk som valts att förhoppningsvis göra kloka beslut hemfallet åt att ta beslut som är dåliga i sak men som politiker upplever som politiskt nödvändiga hur dåliga besluten än är.
Läs gärna H C Andersens Kejsarens Nya Kläder!

På tal om vindkraftverk. Elpriset påverkas inte av hur mycket det blåser. Utan snarare av hur mycket vatten som finns i vattenresovarerna vid vattenverken och hur mycket kärnkraft som är i drift för tillfället. Sverige måste ochså exportera ,skicka iväg, lika mycket el hela tiden till vissa länder – avsett hur mycket eller lite el vi producerar för tillfället. Om vattenkraften och kärnkraften tas ur drift helt finns inget bra alternativ som tar över.

Det behövs fler aktiviteter för barn. Men frågan är vilken sorts aktiviteter man vill ha. Varför den här sortens aktiviteter? Hur gamla var ni som tycker den här sortens aktiviteter är bra för barn 1994?

Sedan har inte barn en lika vriden syn som ni vuxna (män) när de ser en transa……..

Varför tacka Petra Olofsson för hennes engagemang? Hon är Sverigedemokrat, sitter i fullmäktige, och de vill lagstifta bort all kultur som inte uppfyller SD:s tankar om begränsat kulturliv. Att begränsa barns och vuxnas rätt att berätta sagor och spela teater är bara en smygande början på förbudstider.

Trevligt med en liberal som lever upp till sin historiska bakgrund. De så kallade Liberalerna som sitter i SD-regeringen verkar helt glömt bort den.

Apropå andra kommentarer.
Vad har pedofili med detta att göra?
Tycks finnas gott om moraltanter och surgubbar som engagerar sig i frågan.

Kära C G Gustavsson:

Man börjar ju undra om du helt saknar kognitiva förmögenheter med dina kommentarer. Läser du ens in dig på sakfrågan och får en nyanserad bild eller Googlar du åsikter som passar just din bild, får du nyheter via diverse kanaler på Facebook eller har du helt enkelt lärt dig dessa ämnen i ”Livets Hårda Skola” ute i Åker? Detta är inte fråga om pedofili, var har du fått detta ifrån? Det enda man kan säga i din argumentation är att du försöker vinkla och vilseleda för att någon du inte tycker passar in i din heteronormativa bild av samhället. Eftersom du pekar ut en specifik artist som pedofil så börjar jag fundera på om du inte är inne och tangerar på ärekränking.

Det är dags att växa upp och inse att vi lever i en demokrati där yttrandefrihet är en av våra grundpelare. Det är viktigt att visa förståelse för att personer kan och får möjligheten att klä sig och uttrycka sig precis som man vill. Tanken med detta är att visa barn att det är helt OK att vara sig själva. Jag personligen är trött på när gamla stofiler beklagar sig över vindkraftverk för att det är en ny teknik som de inte känner till, men jag anklagar de inte för saker de inte är. Det L gör i sin argumentation är helt enkelt att stå upp för den demokratiska rätten att alla ska få vara sig själva. Jag säger att vi skulle ha mer av dessa event för att visa att samhället och barnen att var mer inkluderande, våga vara dig själv.
Barnens värderingar är ju bara en spegling av vad vi vuxna lär dem. Lär dem vara inkluderande, nyfikna, utforskande. Låt barnen få vara barn och uppleva världen genom barnens ögon. Det de kommer se är en person som uttrycker sig på ett annorlunda sätt, en person som spelar en roll, med undantaget att det är en man i kvinnokläder.

Slutligen kära C G Gustavsson, blir du lika provocerad av revyn i år när de två tanterna kommer spelas av två män? Kommer det att skrivas lika mycket spaltmeter om detta även då från din signatur?

Klas! Vem du är har jag ingen susning om, men jag konstaterar att du måste lära dig läsa och förstå vad som står i en text! Vilken artist har jag påstått är pedofil? Men jag påstår att pedofili också är en läggningssak, liksom en massa andra ”läggningar” – och det står jag för.
Jag är för övrigt hyggligt inläst på ämnet transsexualitet, diagnosnummer F64.0
Jag rekommenderar att du läser boken jag nämnde!

Formuleringen ”Jag vill ändå tacka Petra för att hon väcker frågan eftersom det är ett tecken på hennes engagemang för Vaggeryd och våra barn” hade väckt min vrede om den riktats till mig. Är jag ensam om att uppfatta detta som nedlåtande översittarattityd? Men kanske är det så som dagens människor uttrycker sig. ”Kära Petra” ligger i samma linje. Jag skulle aldrig i livet få för mig att skriva ”Käre Magnus”.
Det finns mycket i inlägget som förvånar mig genom att ställa ”dagens människor” i motsatsförhållande till oss andra, det förgångnas stofiler. Vi är inte okunniga och inte oerfarna – fast vi är mindre populistiska.
”Visa barn att det är okej att vara sig själv, oavsett kön, sexuell läggning eller uttryck, utan att uppmuntra till något annat än att vara sig själv” är väl ett verklighetsfrämmande populistiskt uttryck. Tycker Magnus Thelin att det också är OK att vara pedofil? Det är ju också ett sätt att vara sig själv! Pedofili är väl också ”bara en läggningssak”, som det brukar heta! Likväl var min motvilja mot pedofiler sådan att någon kollega brukade få ta hand om dem. Det vågar jag deklarera nu efter pensioneringen.
Men man får inte vara supernaiv och tro att det här sagoläsandet inte sker med långsiktig avsikt, och det framgår ju också av inlägget. Små barn skall läras att detta är en accepterad och kanske rentav hyllad normalvariant. Då är fröet sått till att en del småttingar också vill bli sådana.
Folk skulle må väl av att läsa böcker som Helen Joyce: Trans – When Ideology Meets Reality och att höra berättelser om att för dem var ingången till trans-livet att det i förskoleåldern bara fanns flickor att leka med och då ville gossebarnet också bli flicka.
Man skall vara väldigt aktsam med den psykologisk – psykiatriska hygienen.

Magnus Thelin. Nu avviker jag lite från ämnet, men jag undrar:
1. Tycker du inte att också pedofili är en ”läggningssak”?
2. Tycker du att en ”läggningssak” skall bestraffas med fängelse, så som man tidigare också gjorde med andra sexuella ”läggningar”? Men fråga mig bara inte vilken terapi pedofilerna skall ha.

Jag håller med Klas fullt ur.

Men jag är intresserad om C G Gustavsson verkligen själv har läst boken pärm till pärm som han refererar till? Den är ju rätt tung engelska. Dessutom har den mött kritik från sakkunniga inom området eftersom den inte stödjer sig på evidensbaserad forskning. Men det kanske inte är något som man la vikt till på er gubbar som är födda 1950 i skolväsendet? Att man skulle vara källkritisk?

Världen har förändrats sedan dess.

Du refererar dessutom till en rätt så vid diagnos som behöver en större analys än att bara sätta. Är man utbildad och intellektuell så förstår man detta. Och att det är väldigt komplext. Sitter du och googlar hej vilt för att försöka få igenom dina argument som helt saknar stöd.

Dessutom så pekar du på transsexualism det ska inte förväxlas med drag show som är en konstform. Precis som andra nämner likställt med de typer som görs vid revyn. Men även som Monty Python har gjort, Robin Williams etc.

Men alla dessa tandlösa kommentarer som görs från dig tyder ju på att du är väldigt rädd för något som är främmande för dig.

Sätt dig i Volvon och kom in till samhället någon gång, förstå att världen är på en positiv förändring och anamma detta. Sluta vara en sur 70-åring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *