Nyheter

Unika idén kan snart bli verklighet

Nyheter Skillingskogs unika idé som presenterades för politikerna i november 2019 börjar nu äntligen ta form. Behovet av bostäder i Skillingaryd är stort och under kommunstyrelsens arbetsutskott fastlade politikerna en peng per kvadrat.

Foto: Handlingarna från Sörgårdens Trädgårdar, som har väntat länge på besked

Arbetsutskottet i kommunstyrelsens beslutade att ge positivt besked redan vintern 2019 för fastigheterna Sörgården 1:50 med flera. Den externa intressenten Skillingskog vill utreda möjligheten att bebygga området med 70 villor och 56 lägenheter, som en stor del ägs av kommunen, i en detaljplan. 

Sedan beslutet om planbesked har det förts dialog med intressenten kring framtagande av plankostnadsavtal under flera år. 

Arbetsmaterialet ”Stenvadet” i korthet har tagits fram för att beskriva ärendet. Dokumentet innehåller bakgrund, tidsaxel för ärendet, förslag till fortsatt hantering med förslag till markanvisningsavtal, kartunderlag för avyttring att ta ställning till. 

Den byggbara marken, förutom befintliga dammen, säljs nu av kommunen till Skillingskog och Per-Erik Johansson. Priset, som arbetsutskottet lämnat, är 20 kronor per kvadratmetern. 

– Nu har vi sagt ja till denna direktanvisning. Vi har givit förutsättningar för ett avtal, menade Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen för några veckor sedan när arbetsutskottet hade sammanträtt. 

I protokollet från detta möte finns angivet att det här är ett förslag till kommunstyrelsen, dock var inte ärendet uppe som ordinarie punkt vid efterföljande sammanträde i kommunstyrelsen under gårdagen. 

Här berättar vi om Per-Eriks önskan i slutet av 2019

Taggar

Dela


6 reaktioner på Unika idén kan snart bli verklighet

Mycket positivt med nya bostäder på Stenvadet –
kört hårt så kanske det blir att anställda på våra alla logistikbyggnader som bosätter sig här.

Gör det möjligt att bygga runt Långasjön i Åker så att underlaget för skolan ökar och att vi slipper lägga ner befintliga skolor & förskolor.

Ett mycket intressant projekt! Bra med ny energi i tänket om hur bostadsområden kan planeras.
Kul att det görs i privat regi, det skall inte bara vara kommunens privilegium.
Nu hoppas jag att detta kommer igång snabbt.
Vi är i stort behov av bostäder och närheten till GGV-området ger extra möjligheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *