Nyheter

Var är parkeringsvakten?

Nyheter Nu är det verkligen dags för kommunen att kalla in parkeringsvakten i Vaggeryd! Läs insändaren här

På gångfartsområdet mellan Ica och Swedbank i Vaggeryd finns en lastzon där parkering inte är tillåtet. På denna lastzon står det varje dag privata bilar parkerade.

Idag under eftermiddagen var Postnords lastbil tvungen att ställa sig mitt i området och blockera all infart, och jag förstår honom, han kan inte stå ute på gatan och lasta av alla sina burar med paket.

Lastzonen är vad jag förstår avsedd för alla leveranser till ICA och Apoteket, leveranserna sker under hela dagen med DHL, Postnord med flera…

Tyvärr är det väl så att många av dessa ”syndare” inte läser detta forum, alternativt inte förstår vad lastzon innebär, alternativt skiter i allt, går det så går det, det är ju nära att ”bara springa in och fixa en grej snabbt”.

Det finns en stor parkering, använd den, så får ni röra på benen också litegrann…

Julhälsningar från Golf 12

Taggar

Dela


16 reaktioner på Var är parkeringsvakten?

finns ju en stor parkering mitt emot Ica! Men om en del kan lära sig att parkera rätt med sina stora nya bilar vore tacksamt.

Håller med alla 👍 nu är det upp till kommunen att ta tag i detta för det är en fråga både för säkerhet samt det ska vara en trygg plats att kunna gå mellan butiker utan gå slalom mellan allt mellan himmel och jord

Det finns en optiker i Vaggeryd för de som har dålig syn. Ser varje dag bilar som parkerar på trottoarer på huvudled mot färdrikningen mm i går stod en stor fläskig Bmw x6 på handikapparkeringen utanför pizzerian självklart utan tillstånd. Mitt tips är att höja böterna ordentlit sätt upp skyltar där bötesbeloppen står.Förslagsvis 1000kr för felparkering tillägg 1000 kr för parkering på handikapp i lastzonen ller mot färdriktningen.

Jag måste ärligt säga att jag förvånas över okunskapen varje dag man ser i samhället. Parkera så nära som möjligt, lastzon handikapplats, eller precis bredvid automaten vid swedbank. Att gå de här extra meterna verkar vara svårt. Jag åkte förbi Ica igår vid händelsen ovan, ibland undrar man faktiskt hur folk lyckats ta sina körkort…

Ja gärna p-vakt i centrum, men inte att de ska åka o lappa bilar i villaområden. Ser gärna att det blir parkeringsförbud i ena riktningen på Karlavägen, ofta parkerar folk på båda sidorna så tätt att det knappt går att passera, speciellt inte med lastbil, typ om räddningstjänsten måste fram.
/Danne

För några dagar sedan såg jag p- vakterna i full aktion. Lappade några privatbilar som parkerat just där på lastplatsen och hkpdito mitt emot banken. Att man inte lär sig!

Frågan är väl om folk förstår var de kan parkera? Jag är van att läsa skyltar, men alla är inte det. Kanske en stor, röd markering på marken av lastzonen skulle hjälpa?
I övrigt såg jag parkeringsvakten i Vaggeryd i eftermiddags, undrar om många fått en Julklapp av honom på ett ställe av mindre betydelse för säkerheten?
Kanske parkeringsvaktens prioriteringar skulle ändras… Det är mycket viktigare att lära folk göra rätt, än att straffa de som gjort fel.

Att det inte är parkeringsförbud på Frideborgsvägen är för mig en gåta. Oftast är det 1 person som parkerar där istället för att åka in på Ica parkeringen. Detta stoppar hela flödet då det blir enfiligt förbi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *