Nyheter

Vill ha svar av socialnämnden om brister i vården

Vill ha svar av socialnämnden om brister i vården

Nyheter Signaturen L.I.K. presenterar ett öppet brev om brister i vården.

Öppet brev till Ann-Katrin Löfstedt (M), Thomas Strand (S), ordförande och vice ordförande i socialnämndens arbetsutskott samt övriga politiker inom socialnämnden.

Gång på gång har vi för er politiker och ansvariga chefer i Vaggeryds kommun påtalat brister i vården på ett av kommunens vård-och omsorgsboende. Eftersom de enda svar vi får är att ni har tagit emot våra synpunkter så har vi inget val. Vi måste göra vår röst hörd igen.

Vaggeryds kommun bryter mot patientlagen, socialtjänstlagen och patientsäkerhetslagen. Vi har framfört konkreta exempel som visar på att lagarna inte följs. Ingen reagerar. Det är också anmält till patientnämnden och Ivo – Inspektionen för vård och omsorg.

Vården är vare sig trygg eller säker och bristerna har medfört allvarliga vårdskador och stort lidande för den drabbade. Det finns stora luckor i kunskap trots att alla har rätt att få vård enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Beslut fattas av dem som helt saknar kunskap och följderna innebär i värsta fall bestående försämring.

Detta är brister på chefsnivå. Vårdpersonalen gör sitt bästa utifrån sina direktiv men har inte tidigare involverats i genomförandeplanen.

Man särbehandlar anhöriga och bryter mot dataskyddsförordningen, som är en lag som ska skydda den enskildes identitet, genom att bara tillåta kommunikation via elektronisk post.

Att tiga och inte göra något åt missförhållanden som man är medveten om är detsamma som att vara delaktig i dem. Vill ni politiker i Vaggeryds kommun vara delaktiga i en vård som inte är adekvat utifrån sjukdomstillståndet och dessutom ger försämring och till och med skador för vårdtagaren?

Tycker ni att det är rätt att man som vårdtagare ska behöva be anhöriga om skydd?

Vem står på de svagas sida? Vem står upp för en god och säker vård? Vem vill kämpa för att alla ska ha en skälig levnadsnivå som man har laglig rätt till? Varför är ingen villig ha ett samtal med oss och svara på våra frågor?

L.I.K.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Vill ha svar av socialnämnden om brister i vården

Jag håller med Malin:
Jag läst en hel av dessa insändaren gällande ärendet. Det skrivs om otrygghet och att man inte får vara delaktig. Jag förstår att det är jobbigt att stå bredvid sin sjuke anhörig. Jag utgår att kommunen följer lagar och förordningar och ni skriver att inte handlingsplanen inte följs då får man anmäla till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg. Alla beslut som tas går att överklaga. Jag vet faktiskt inte om detta hjälper den enskilda vårdtagaren då man fokuserar på bara det som upplevs negativt. Jag är inte politiker eller jobbar i kommunen.

Allt i vårt samhälle är en skam. Skyller på varandra. Mörkar allt.Inga kompetenta på sina poster. Det räcker att du är släkt eller en klapp på axeln så kommer du in på en post i kommunen. Vården i vår kommun är ett skämt.

Inte ens KD lyckades få igenom en granskning. Det kanske finns en och annan brist i vården som bör belysas.

Vet ej om du sitter i kommunstyrelse Malin eller missat nyheterna om detta. Även om du följt detta så borde du förstå att det inte är personalen som får kritik utan ledningen som inte vill ha en öppen uppföljning av detta. Låter konstigt när de inte har något att dölja.

Vad vill ni att de ska göra som de inte gör? Har följt historien ett tag och ser att det riktas mycket kritik, men väldigt lite konkreta saker som vården bör göra.

Kan inte sägas tydligare än så.
Så vad finns för svar kära kommunansvariga. Ni kan inte mörka hela tiden som ni gjort innan nu gäller det ansvar för liv som ni har i era händer. Våga vara så ärliga till oss i kommunen att ni står för vad ni gjort. Och bemöt kritiken varför detta har hänt. Socialchefen säger vi har gjort så gott vi kan? Har ni? Tacksam för svar på detta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *