WIK tog ledningen men föll stort

Fotboll Waggeryds IK tog ledningen i bortamötet med Tranås FF men sedan gick det inte så bra.

WIK gjorde 1–0 efter åtta minuter men en halvtimme senare kvitterade hemmalaget.
2–1 till Tranås kom i minut 50 och sedan var det hemmalaget för hela slanten. WIK lyckades reducerade vid ställningen 6–1. Till slut blev det 8–2.
Tranås inledde serien med 12–0 medan WIK spelade 2–2. Tranås toppar givetvis damtrean.

– En bra första halvlek från vår sida men vi mötte ett mycket duktigt lag, säger WIK-tränaren Mathias Johansson.

Wilda Rutin var en av de bättre i WIK. Hon är målvakt och det säger en hel del om hemmalagets många målchanser.

Andra duktiga hos WIK var målskyttarna Edona Demaj och Julia Gustafsson.

Tranås som är nedflyttat från tvåan är favorit att vinna serien:
– Ja, de är mycket bra, kommenterar WIK-tränaren.

Nästa match för WIK är i Smålandscupen hemma mot Jönköpings Södra. Den matchen spelar i Vaggeryd på torsdag och troligen på A-planen.

WIK:s kommande hemmamatcher:

Söndag 12 maj 17:00