Nyheter

Planuppdrag görs för Slätten

Nyheter Bostäder på kommunens mark vid Slätten i Skillingaryd kan nu bli verklighet.

Arkivbild

Ett enigt arbetsutskott i kommunstyrelsen ställer sig bakom att området vid Slätten ska plockas fram och sammanställas.

– Området har tidigare funnits med i översiktsplanen. Vi behöver mer byggnation i Skillingaryd så det här är positivt, säger Kenth Williamsson (S).

Området har cirkulerat ett tag och redan tidigt på 2000-talet var Mats Jonsson inne på att området skulle bli grönområde. För några år sedan lämnade Jerry Karlsson in ett förslag om att bygga på Slätten. Sedan dess har området varit med i översiktsplanen 2012 och för någon vecka sedan debatterade (M) i ärendet i vår tidning.

– Ja, det har funnits förslag tidigare att bygga på Slätten. Vissa områden är förberedda och det här är ett av dessa, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

(M) debatten går att läsa här

Jerry Karlssons förslag som fick avslag går att läsa här

Fotnot: I januari 2018 lämnade Jerry Karlsson in ett medborgarförslag som löd” ”Kommunen har påbörjat arbetet med hur Storgatans utformning från Artillerigatan till Sturegatan ska bli. Detta ska ske i takt med Mejeriets byggnation. Jag vill att kommunen i samband med detta gör en detaljplan på kommunens mark från Artillerigatan och söderut till infarten till Skillingaryds läger. En gles byggnation i en eller två plan med tydliga siktstråk ner mot lägret skylla lyfta infarten till Skillingaryd. Byggnationen sker endast i en rad för att behålla yta österut.

Byggnationen ska vara i stil med magasinet och liknande de hus som uppfördes på Kaffegatan, alternativt de hus i korsningen Storgatan/Sturegatan. På detta vis skapas centrumnära tomter och infarten till Skillingaryd får ett rejält lyft och blir mer inbjudande.

Jag föreslår därför; Upprätta en detaljplan som tillåter begränsad byggnation på kommunens mark från Artillerigatan och söderut till infarten till Skillingaryds läger.”

Taggar

Dela


15 reaktioner på Planuppdrag görs för Slätten

Toppen med nya bostäder!

Mejeriet? Finns det någon förklaring till att det ser ut som ett plockepinn? Och varför fortsätta med det utseendet? Var finns stadsarkitekt som planerar helheten av det visuella i Skillingaryd?

Planerar man för nya skolplatser också när man vill få inflyttning till orten?

De som har hand om planeringen när det gäller byggnationer av bostadshus i Skillingaryd bör ta med klimatförändringarna i framtiden, annars kan det bli stora problem, Om hundra år kommer Lagan att ha svämmat över sina bräddar. Det kommer att gå fort med förändringarna av klimatet och måste beaktas alltid.

Varför ska det bara vara villor ut mot Nyholm? Bostadsrätter i parhusform med naturnära läge är efterlängtat, finns ingenting sådant i Skillingaryd.

Äntligen ett bra beslut och jag vill se detta planuppdrag som etapp 1. för Slätten i Skillingaryd. Självklart handlar detta om flerbostadshus. Etapp 2 måste handla om att kommunen bygger ännu fler bostäder mitt på Slätten på mark man då måsta köpa utav staten.
Etapp 3 för Slätten innehåller för mig byggnation med röd och gul bostadbyggnation strax väster om Miliseum och gamla officersmässen. Kommunen måste då fått försvaret att flytta över sin administration och övningscentrum till Östra lägret. Det finns ingen anledning att försvaret har kvar sitt centrum på västra sidan E4:an när själva övningsfältet ligger på Östra sidan. Till sist tänk vilken utvecklingsmöjlighet detta blir för Skillingaryds tätort och hela kommunen.

Det behövs många bostäder. Bygg som på Tor i Vaggeryd – på höjden. Det ger också mer stadsliknande centrumbildningar. På östra delen av området kanske passar med tvåvåningshus för att smälta in mot läget. Låt ord bli till handling och det snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *