Nyheter

Så här blir nya mellanstadiet vid Hjortsjöskolan

Nyheter 193 miljoner kronor kommer det nya mellanstadium i Vaggeryd kosta. I dagarna är upphandlingsunderlaget klart och lämnas ut… 

Så här kommer den nya skolan i Vaggeryd se ut. Upphovsperson/företag: Studio Peter Bringselius

Vid tekniska nämndens sammanträde informerades politikerna att kommande upphandling av Hjortsjöskolans mellanstadium går ut till intressenter i dagarna och förvaltningen planerar en tilldelning på arbetsutskottets sammanträde i april. 

Olof Sjöholm (C) vice ordförande i tekniska nämnden;
– Skolan blir två våningar och är 4 600 kvadratmeter, nästan fyra gånger så stor som den gamla. Planerad inflyttning är våren 2026 och eleverna börjar till höstterminen. I den här upphandlingen ingår att man river den gamla skolan också samt bygga ny, ett samlat ansvar alltså. 

Kenth Williamsson (S) ordförande i tekniska nämnden presenterar pengapåsen:
– 170 miljoner kronor för själva skolan, 12,5 miljoner kronor för utemiljön, 8 miljoner kronor för inventarier, 1,5 miljoner kronor för konst- och enprocentreglen och 1 miljon kronor för ombyggnad av gamla elverkslokalen till fritidsverksamhet och musikskola. Totalt ligger kostnaden för nya skolan på 193 miljoner kronor. 

Fotnot; Det var under våren 2021 som skolan utrymdes på grund av hälsorisk för elever och personal, då det fanns fuktskador och förekomst av mikrobiella organismer i byggnaden. 

Taggar

Dela


Läs mer

Hjortsjöskolan: Fler klassrum och 70 miljoner extra
Hjortsjöskolan: Kommer utlovad byggstart hållas?
Hjortsjöskolan: 170 miljoner – inte allt inkluderat?
Bygglov för skola och tillfällig parkering gavs

6 reaktioner på Så här blir nya mellanstadiet vid Hjortsjöskolan

Bra och klokt beslut för barnens framtid i Vaggeryd. Tack till barn- och utbildningsnämnden samt tekniska nämnden vilka båda nu leds utav S-politiker. Detta måste ger framtidshopp för Vaggeryds centralort.

Hjortsjöskolan har varit dåligt länge nu. Spelar ingen roll om man bygger nytt. det finns inga lärare som orkar med barnen och stressen idag. Vissa har ingen utbildning alls som att hantera barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller barn som har dyselxi. Bättre att lägga tid och fokus på personal och vad barnen behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *