Nyheter

Trafiken i Vaggeryd: Nu var det mörkt igen

Nyheter Då var december här och det verkar som om mörkrets årstid är också klagandets årstid. Vi kryper in i våra stugor och tänker ”Om jag skulle ta och klaga lite, det är ju så mysigt ändå”. Läs den klagande trafikantens insändare.

Det är faktiskt ganska jobbigt nu när det börjar bli mörkt och man ser dåligt ute på gatorna. Mörkret hade väl kunnat vara lite ljusare tänker man. Men man vet å andra sidan att mörkret faktiskt är ett enda långt mörker, så då får man i stället rikta sitt klag mot sina medtrafikanter.
– Ta på er reflexer när ni är ute och går! Jag ser er för bövelen inte när jag ska ta bilen och åka och köpa pepparkakor och mjölk. Är ni helt självmordsbenägna eller?

Stackars gångtrafikant som bara hade en dålig dag och glömde lunchlådan hemma, reflexvästen på jobbet och nästan blir påkörd. Man är ju trots allt inte sitt rätta jag när man inte fått någon lunch och plötsligt blir man anklagad för att man är självmordsbenägen.
– Kan man inte ens få gå i fred utan att det är bilar i vägen. Och trottoaren är minsann inte plogad så jag blir helt blöt om fötterna. Nedrans kommun, klagar man för sig själv och går vidare utan reflex samtidigt som man gör en anmälan till donationsregistret på mobilen.

När vi sedan åkt hela vägen från punkt A till punkt B, och tutat på gångtrafikanter som kollar ner i mobilen och inte ser sig för, och bilen står still, nej då är vi inte heller nöjda:
– Det är för få parkeringsplatser, klagar man.
– Jag behöver gå en bit till affären när jag parkerat min bil. Det är orimligt.

Dessutom är det ju oerhört irriterande att det är så lätt att ställa sig fel, där man egentligen inte får parkera.
– Varför får jag inte stå här? Så klagar man och ställer sig där. 

Men inte kan man vara lugn i sin felparkering. Nej, då kommer det såklart en parkeringsvakt eller en lastbil som ska lossa sin last och klagar:

– Här får du inte stå!
– Jag vet men det är så sjukt dåligt att jag inte får det! Jag kan inte gå över gatan för jag har ingen reflexväst på mig och då kanske jag blir påkörd. Hur ska ni ha det egentligen? Nedrans kommun.

Alla vet ju att man måste stå på platser där det är stopp- eller parkeringsförbud. De platserna är ju oslagbara, man behöver knappt stänga av motorn för det går faktiskt väldigt snabbt att köpa ett paket pepparkakor (hemskt vad dyrt det är med pepparkakor nuförtiden, säkert på grund av någon ny skatt på pepparkakor).

Nu har vi inte ens kommit in på högerregel, cyklister utan lyse och tioåringar på elskoter. Man får klaga i lagom dos, får man tänka. Kanske vi ska berömma varandra i stället nu när det ändå är så mörkt! Veva ner rutan och sprida lite positiva tongångar:
– Hörrudu gångtrafikant! Jag ser att du glömt din reflexväst, vad bra för då kan jag påminna dig om att det är bra att ha! Här har du förresten en pepparkaka ifall du missat äta lunch!

Mer pepparkakor i trafiken helt enkelt. Glöm bara inte att ta hand om varandra när vi ska ta oss till affären och köpa dem.

/Klagande trafikanten

Taggar

Dela


6 reaktioner på Trafiken i Vaggeryd: Nu var det mörkt igen

Tack för detta humoristiska inlägg om pepparkaksköpet.
Du bjöd oss, inte bara på pepparkakor, utan även ett gott leende!

Varför ska ni hinna köra ut som har en lämna-företräde-skylt tre meter före den bil ni ska stanna för, ser ni bara åt ett håll?

Heder åt de som ser lite positiva saker – det finns så många gnällspikar som gnäller jämt och ständigt på allting. Var lite positiv i tillvaron och ta vara på det du har och njut av det, istället för att gnälla på allting

Kan tilläggas att reflex är en färskvara.
Vid normal användning är livslängd max 3 år
Men vid lite mer användning och tvätt så förkortas det drastiskt. Så är kanske idé att när pepparkakssäsongen börjar så införskaffas även en ny väst. Falsk säkerhet är fruktansvärt farligt.

Det var den roligaste och tänkvärda insändaren på länge. Precis så är det ju! Tror faktiskt jag skall lägga några extra reflexvästar i bilen och dela ut vid behov. Det är ju mycket bättre än att sitta och muttra bakom ratten, för jag vet ju faktiskt inte om personen i fråga bara hade en stressig morgon och inte hann tänka på det där med reflexer…

Njut av denna underbara månad och tänk er för innan ni tar en fantastisk promenad eller kör ♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *